aniananieva

Учители, Интернет, обучение, философия на английски, гражданско образование, европейски проекти.

My Photo
Name:
Location: Sofia, Bulgaria

An English and Philosophy teacher, floating IT for the first time in her 30s; in love with anything new and challenging. :-)

1 Jul 2006


ПОБЕДА В ДИАЛОГА С ОБЩИНАТА!
Днес един скромен опит за извоюване на малко красота в околното пространство даде отличен резултат - от община "Подуяне" изпратиха ремонтна бригада и поправиха 8 градински пейки на гърба на нашия блок.
Красивото е, че всичко започна от група 8-15 годишни деца, които "не обичат да им е мръсно". Почистиха, оплевиха - с помощ от възрастните - и докладваха това на кмета на общината като го помолиха да помогне за ремонта на пейките, от които стърчаха едни жалки остатъци. Написаха писмо, обиколиха родители и съседи и събраха подписка за тази мъничка молба. И ето че днес - макар и 3 месеца по-късно - имаме 8 новички пейки - да има къде да присядат бабите и децата, а и майките с бебета, че наспорило в България това явление, най-сетне... :-)
Та искам да кажа на всички оклюмали, че все пак има и малко радост по тия наши земи и може дори с общината да се разбере човек - стига да го иска и да го направи както му е реда.
Гледам - доста гражданска енергия се вложи тая година в околоблоковите пространства. Вие как мислите - така ли е? И отде повя тоз вятър?
На снимката -
Е, това не са ТОЧНО нашите пейки,
но ние си ги харесваме не по-малко
от тоз фински дизайн от Хелзинкските паркове

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Creative Commons License
This work is licenced under a Creative Commons Licence.